درباره فیلم «تنها دو بار زندگی میكنیم»
2 مشترك
صفحه 1 از 1
درباره فیلم «تنها دو بار زندگی میكنیم»
در فیلم «تنها دو بار زندگی میكنیم» منصور كه یك راننده مینیبوس است به صورت اتفاقی با دختری به نام شهرزاد آشنا میشود. شهرزاد هر بار كیفش را در ماشین منصور جا میگذارد و....
فیلم سینمایی «تنها دو بار زندگی میكنیم» به كارگردانی بهنام بهزادی از چهارشنبه 25آذرماه در 6 سینمای تهران اكران شده است. علیرضا آقاخانی، نگار جواهریان، عباد كریمی، رایا نصیری و رامین راستاد در فیلم بازی كردهاند. «تنها دو بار زندگی میكنیم» در جشنواره فیلم فجر نامزد دریافت بهترین فیلم اول، در جشن انجمن منتقدان نامزد جایزه بهترین فیلمنامه و در جوایز اسكرین آسیا پاسیفیك نامزد بهترین فیلمنامه و بهترین بازیگر مرد شد. این فیلم در جشنواره اوشین سینهفن كه در هند برگزار شد، جایزه بهترین بازیگران مرد و زن را برای آقاخانی و جواهریان به ارمغان آورد.
شباهتی كه ناخودآگاه بود
هنگامی كه منتقدان برای اولین بار فیلم تنها دو بار زندگی میكنیم را در سینمای رسانهها دیدند، جملهای به صورت در گوشی بین آنها رد و بدل شد. «چقدر شبیه نفس عمیق بود» این زمزمهها بتدریج بیشتر شد و حتی این سوال در جلسه مطبوعاتی فیلم از بهنام بهزادی پرسیده شد. بهزادی به این سوال اینگونه پاسخ داد: من فیلمنامه «تنها دو بار زندگی میكنیم» را قبل از نفس عمیق نوشتم اما اگر میگفتند از شازده كوچولو تاثیر گرفتم راحتتر میپذیرفتم و اگر نزدیكی میان این دو فیلم است كاملا ناخودآگاه است.
این شبهه به این خاطر پیش آمد كه حال و هوای دو تا فیلم شبیه به هم بود. هر دو فیلم داستان یك جوان به آخر خط رسیده و افسرده را به تصویر میكشیدند. در فیلم «نفس عمیق( »پرویز شهبازی) منصور و كامران در حالی كه با ماشینی دزدی در خیابان چرخ میزنند، با دختری به نام آیدا (با بازی مریم پالیزبان) آشنا میشدند و منصور دلبسته او میشد. در فیلم «تنها دو بار زندگی میكنیم» منصور كه یك راننده مینیبوس است به صورت اتفاقی با دختری به نام شهرزاد آشنا میشود. شهرزاد هر بار كیفش را در ماشین منصور جا میگذارد و به همین خاطر آشنایی شان ادامه پیدا میكند. در هر دو فیلم شهرزاد و آیدا زندگی قهرمان اصلی را متحول میكنند. در «تنها دو بار زندگی میكنیم» سیامك ماشینش را شستشو میدهد و به زندگی امیدوار میشود. آیدا و شهرزاد هر دو دخترانی خونسرد و پرشور و نشاط هستند. نگار جواهریان در آن جلسه در رابطه با شباهتهای بازیش به بازی مریم پالیزبان در فیلم «نفس عمیق» گفت: من نفس عمیق را تا حالا ندیدهام؛ اما میدانم كه پالیزبان بسیار خوب بازی كرده و از اینكه معتقدید بازی من بازی خوبی است و از پالیزبان تاثیر گرفته خوشحال هستم.
این دو فیلم شباهتهای دیگری هم دارند. هر دو فیلم كارگردانهای جوان و تازه كاری داشتند. نفس عمیق سومین فیلم شهبازی بود و «تنها دو بار زندگی میكنیم» اولین فیلم بهنام بهزادی، هر دو فیلم از چند نابازیگر استفاده كردهاند، هر دو فیلمهای خیابانی هستند و شهر تهران در آنها حضور پررنگی دارد و...
Admin- مدیر تالار
- تعداد پستها : 884
صفحه 1 از 1